Persoonlijk sportvoeding product advies

Advies voor sportvoeding

Hallo M Double You,

The copyright of this photograph belongs to Susumu Nagao
The copyright of this photograph belongs to Susumu Nagao

Ik ben een beginnende vechtsporter en ik heb een doel om ooit eens in de ring te gaan staan maar welke supplementen moet je in de basis nemen. Ik train 3 tot 4 maal per week, 2 maal per week cardio en 2 maal in de week basis vecht trainingen. Ik ben 23 jaar en weeg momenteel 75 kilo. Wat kan ik het beste nemen?

Antwoord MDY:Hallo Anoniem, want ik kon je naam nergens vinden op de mail. Goede vraag en je bent niet de eerste die deze vraag stelt. Allereerst train je 4 maal per week, super en je combineert goed kracht met cardio. Als ik het zo inschat wil je graag in de toekomst een wedstrijd mee doen en ik neem aan ergens rond dit gewicht. Je wilt graag je huidige misschien te hoge vetpercentage verlagen en je vet omzetten in mooie spierkwaliteit. De basis is eiwit en bij voorkeur een mooie Ultra Pure Whey of Whey 2 Go proteïne en uiteraard een goede multi vitaminen/mineralen complex zoals een Multi Max. Maar ook is het belangrijk om na iedere training een Total Recovery Drink met Peptopro opgelost in 500 ml water te nemen. Voor de eiwit shake zou ik persoonlijk 1 tot 2 maal daags 30 gram nemen, 1 shake na 30 minuten na iedere training en iedere ochtend 1 shake van 30 gram. Als je deze basis regels hanteert zal jij wekelijks een mooie progressie maken. Zie graag je debuut in de ring bijvoorbeeld in het Zonnehuis te Amsterdam, waar eigenlijk iedere topper is begonnen, je weet maar nooit.

Krachttraining en supplementen om zwaarder te worden

Hallo MDY,
Ik ben Oscar en ik train 2 maal per week kracht training en lees veel over supplementen maar wat kun je me adviseren. Ben 70 kilo en wil graag zwaarder worden.

Antwoord MDY: Oscar, ik lees je vraag en er zijn 2 dingen die me direct opvallen. Je traint 2 maal per week en je wilt graag zwaarder worden. Bij de vraag of je extra supplementen nodig zal ik je eerlijk antwoord geven met Nee. Dit omdat met 2 trainingen je basisvoeding absoluut voldoende is. Natuurlijk is een Multi Vitaminen/Mineralen complex een must voor iedereen of je nu sport of niet sport. Zie het als een aanvulling net zoals je preventief een Omega 3 6 9 kunt nemen voor de juiste vetzuren. Ook lees ik dat je graag zwaarder wilt worden, helaas vermeld je niet wat je streefgewicht is en wat je huidig gewicht is. Daarom adviseer ik je een XXL Gainer want deze weight gainer zorgt voor extra calorieën, waardoor je op een makkelijke manier aankomt. Dit product wordt ook regelmatig gebruikt door mensen die niet trainen maar die graag aan willen komen in gewicht. Zo zie je maar dat je niet altijd hoeft te trainen om gebruik te maken van supplementen. Veel succes Oscar en laat me je vorderingen weten.

Wat is PeptoPro en hoe in te nemen?

Hallo MDY,
Ik lees zo vaak goede berichten over Peptopro, wat is het precies en hoe kan je dit het beste innemen. Tevens nog een vraag kan het i.c.m. andere eiwitten worden ingenomen en bijvoorkeur welke. Overigens ik ben een duursporter en fiets zeer regelmatig op een zondag maar ik doe ook aan spinning 2 maal per week.

Antwoord MDY: Mooie vraag en natuurlijk wil ik je dit graag uitleggen. Peptopro is ontwikkeld door DSM en is in de afgelopen 10 jaar prima door ontwikkeld en wordt momenteel meer en meer bekender bij de sporter. Peptopro is een voorverteerd melk eiwit. De melk eiwitten zijn al ontbonden (voorverteerd) door di en tri petides, normaal gebeurd dit in onze maag. Doordat de Peptopro zo is bewerkt zal de Peptopro binnen 6 minuten werkzaam zijn wanneer je deze inneemt i.c.m. een snelle koolhydraat (zoals in Total recovery Drink) en direct na je training of prestatie met 350 tot 500 ml water. Als je 12,5 gram peptopro in neemt zal er effectief 10 gram Peptopro worden opgenomen. Even een nieuwtje die we nog niet in de folder hebben verwerkt, over 12 weken is er een Pure Peptopro verkrijgbaar zonder enige toevoegingen. Nu we toch bezig zijn om de opname en de bewerking te beschrijven wil ik je ook graag uitleggen welke soorten en vormen er nog meer zijn.
• Melk Eiwitten: Calcium Caseinaat
• Wei Eiwitten/Whey Proteine: Wij hebben 3 soorten in ons assortiment namelijk Whey Protein Concentraat (WPC) , Whey Proteine Isolaat ( WPI) en Whey Protein Hydrolisaat ( WPH).
Misschien ter informatie voor jullie heb ik een schema gemaakt, welke soorten eiwitten in de volgende producten zitteneiwitten-grafiek

g10067glucHallo M Double You.
Mijn naam is Ebert en ik heb gewoon slechte knieën, ik ben inmiddels mijn kruisbanden kwijt en er zit nauwelijks kraakbeen in mijn knie gewricht. Ik wil graag nog hardlopen, spinnen en in mijn hart voel ik me nog super jong. Echter mijn knieën verraden mijn leeftijd, ben de 45 jaar inmiddels gepasseerd. Ik train 4 maal per week, spinning, golf en wil nog zo veel maar de pijn in mijn knieën wordt me dan teveel. Wat kun je mij adviseren?

Antwoord MDY: Lastig probleem maar er is wel degelijk iets aan te doen, allereerst zou ikGlucosamine Plus adviseren voor je nog resterende kraakbeen. Je zal zien dat het hele gewricht beter zal gaan functioneren omdat je er steeds minder pijn in zal krijgen. Echter raad ik je met klem af om nog te gaan joggen maar uitsluitend te gaan fietsen. Deze manier van bewegen is veel minder belastend voor je knie gewricht en ook al voel je geen 45, het beste is toch om te gaan spinnen en uitsluitend op de cross trainer te trainen voor het verbeteren van je conditie. Natuurlijk adviseer ik kracht training voor je beenspieren zodat deze steeds sterker worden en zo de functie van de kruisbanden vervangen. Dus Ebert geef niet op maar blijf trainen en combineer kracht training met de cardio training. Denk uiteraard ook aan je basis, neem dagelijks een multi vitaminen/mineralen supplement zoals de Twins en neem regelmatig een eiwit shake, zeker na iedere kracht training.

Wil jij ook persoonlijk advies hebben?  Stuur dan een mail naar info@mdy.nl